Skip to main content

Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι κάτι εντυπωσιακό κυοφορείται, πάντα βέβαια στα όρια των γνωστών περιορισμένων ελληνικών δημοσιονομικών ορίων

Μεγάλη η κινητικότητα που σημειώνεται στο υπουργείο Άμυνας το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr, μέσα σε διάστημα ενός δεκαπενθήμερου ο πρωθυπουργός φέρεται να συναντήθηκε δυο φορές με τον υπουργό Άμυνας στο γραφείο του.

Επισήμως, δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς διημείφθη σε αυτές τις συναντήσεις, αλλά όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι «κάτι» εντυπωσιακό κυοφορείται στο συγκεκριμένο μέτωπο, πάντα στα όρια, βεβαίως, των γνωστών περιορισμένων ελληνικών δημοσιονομικών ορίων. Πιο συγκεκριμένα το πιθανότερο είναι ότι κάτι ετοιμάζεται στο κομμάτι των εξοπλισμών, όπου οι ανάγκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι γνωστές και σε ορισμένες περιπτώσεις ανελαστικές. Μια – δυο φήμες για το θέμα κυκλοφορούν, βεβαίως, αλλά επειδή δεν επιβεβαιώνονται, δεν μπορεί και να δημοσιευθούν. Οι ίδιες πληροφορίες, όμως, επιμένουν ότι οι ανακοινώσεις είναι απλώς θέμα χρόνου.

Στο μεταξύ, μια άλλη δυσάρεστη είδηση, που ωστόσο έχει εμμέσως σχέση με το θέμα των εξοπλισμών έλαβε χώρα πριν από περίπου 20 μέρες, αλλά πέρασε στα «ψιλά». Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ένας εμβληματικός έμπορος όπλων – στις μέρες δόξας του ήταν ο εμβληματικότερος - αφού σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, πέθανε φτωχός (σσ κατά μια εκδοχή, χρωστούσε έως και λογαριασμούς της ΔΕΗ) και μόνος προ ημερών σε κρεβάτι δημόσιου νοσοκομείου.