Skip to main content

Κατηγορηματική διάψευση Βούτση για τα «δήθεν» ακίνητα και καταθέσεις

Όπως διευκρινίζει, για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος της Βουλής, «ουδέποτε είχα καταθέσεις σε τράπεζες και μάλιστα ύψους 40 ή 48 χιλιάδων ευρώ»

Σε νέα, κατηγορηματική διάψευση για τα «δήθεν ακίνητά μου», αλλά και «για δήθεν καταθέσεις μου», προέβη σήμερα με δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Είναι αδιανόητο να καθίσταται αναγκαίο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, να προβαίνω σε διάψευση επί στοιχείων, που η ίδια η Βουλή έχει αναρτήσει για το "πόθεν έσχες"», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και προσθέτει: «Συγκεκριμένα, όχι πλέον για τα δήθεν ακίνητά μου, αλλά για δήθεν καταθέσεις μου».

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, «ουδέποτε είχα καταθέσεις σε τράπεζες και μάλιστα ύψους 40 ή 48 χιλιάδων ευρώ, όπως παρουσιάζεται από κάποιες ιστοσελίδες και ορισμένες εφημερίδες».

Να σημειωθεί ότι στο πόθεν έσχες του ΠτΒ υπάρχουν συνολικά 14 καταγραφές που αφορούν όμως δύο ίδια ακίνητα. Για παράδειγμα, η οικία στη Νέα Ερυθραία αποτυπώνεται σε τρεις ξεχωριστές καταχωρήσεις μια για το κτίριο, μια για το οικόπεδο και άλλη μία για το υπόγειο.

«Επειδή λόγω προφανούς «αβλεψίας» ή λόγω «έλλειψης χώρου» για τη σωστή καταγραφή των δηλωθέντων στο «πόθεν έσχες» το δικό μου και της συζύγου μου δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις «περί ιδιοκτησίας δεκατεσσάρων ακινήτων», παραπέμπω στη σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της Βουλής, όπου φαίνεται σαφώς ότι η μεν σύζυγός μου έχει ιδιοκτησία ενός διαμερίσματος σε πολυκατοικία σαράντα ετών, για την οποία εξυπηρετεί σχετικό τραπεζικό δάνειο επί χρόνια, εγώ δε έχω την πατρική ιδιοκτησία μιας διώροφης μονοκατοικία (ισόγειο-υπόγειο) στη Νέα Ερυθραία», σημείωνε χθες σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Βουλής.