Skip to main content

Κατηγορείται για δωροδοκία ο πρώην άσος του Άρη Νταβίντ Αγκάνθο (φωτο)

Κατηγορείται από συνεργάτη του πως εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας με σκοπό να αποσπάσει στην κατοχή του έγγραφα από… ανταγωνιστική ένωση

Μέγα σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Νταβίντ Αγκάνθο συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο άλλοτε επιθετικός των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος πλέον κατέχει τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ισπανών Ποδοσφαιριστών (AFE), κατηγορείται από συνεργάτη του πως εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας με σκοπό να αποσπάσει στην κατοχή του έγγραφα από… ανταγωνιστική ένωση.

Ο άνθρωπος που έφερε στο φως της δημοσιότητας είναι ο Σάιθ Σέκα, βετεράνος υπάλληλος της AFE και τα τελευταία δέκα χρόνια υπεύθυνος της Ένωσης για τις κατηγορίες Segunda B και Tercera.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έστειλε επιστολή μέσω e-mail στην εφημερίδα στην εφημερίδα «Marca» αλλά και στο γραφείο του ανακριτή της Βαλένθιας, όπου κατηγορεί τον Αγκάνθο ότι δωροδοκώντας κρατικούς υπαλλήλους, κατάφερε να έχει στην κατοχή του ένα έγγραφο από την Εφορία της Ισπανίας, κατά της Futbolistas On, που είναι μία άλλη Ένωση που εκπροσωπεί επίσης ποδοσφαιριστές, χαμηλότερων κατηγοριών, με σκοπό να δείχνει ότι η εν λόγω Ένωση ουσιαστικά αντιμετωπίζει προβλήματα. Μάλιστα κατηγορεί ως… συνένοχο και τον Ντιέγκο Ρίβας, γενικό γραμματέα της AFE.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σέκα, ο Αγκάνθο πλήρωσε τρεις χιλιάδες ευρώ προκειμένου να έχει στην κατοχή του το έγγραφο, κάτι που δεν έπρεπε να έχει και μάλιστα αναφέρει ότι το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών. Επίσης ο Σέκα συνεχίζει λέγοντας ότι ο Αγκάνθο τον ανάγκασε να φτιάξει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι και ο ίδιος είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

Αγκάνθο: Ψευδείς οι κατηγορίες

Ο Νταβίντ Αγκάνθο απάντησε σε όσα κατηγορείται με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, κάνοντας λόγο για ψευδείς κατηγορίες.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Όσον αφορά τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στη MARCA:

1. Οι κατηγορίες είναι εντελώς ψευδείς.

2. Η δουλειά μου στοχεύει αποκλειστικά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ποδοσφαιριστών.

3. Θα υπερασπιστώ την τιμή μας εναντίον όσων την αμφισβητούν».