Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ-ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Οι οφειλές του ΓΣ Ηρακλής με τη ΔΕΗ, η διακοπή ρεύματος και η ενιαία χελώνα - Στον εισαγγελέα οι περίοικοι καταγγέλλοντας ηχορύπανση και ρύπους.

Ενοχλημένοι είναι κάτοικοι της περιοχής πέριξ των εγκαταστάσεων του Γ.Σ. Ηρακλής επί της οδού Αγίου Δημητρίου από τον θόρυβο που προκαλούν οι γεννήτριες των κτηριακών υποδομών του Γυμναστικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές του Ερασιτέχνη στη ΔΕΗ, οι οποίες ανέρχονται περίπου στις 500.000 ευρώ, οδήγησαν μέσα στον Αύγουστο στην προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Κατσάνειο, το Ιβανώφειο και τα Γραφεία Ερασιτέχνη.

Έκτοτε, τα κτήρια τροφοδοτούνται προσωρινά με ρεύμα από τρεις γεννήτριες η λειτουργία των οποίων, ωστόσο, προκαλεί έντονο θόρυβο.

Μάλιστα, περίοικοι προέβησαν σε καταγγελία στον Εισαγγελέα υποβάλλοντας φωτογραφίες και έκθεση μηχανικού, την Αστυνομία και τη ΔΕΗ. Κάτοικος της περιοχής, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, τονίζει στη Voria.gr ότι οι γεννήτριες αυτές, εκτός από τον θόρυβο, εκπέμπουν ρύπους καυσαερίων, οι οποίοι «πηγαίνουν πάνω στα παιδιά που αθλούνται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Φώτης Θέος, μιλώντας στη Voria.gr τόνισε ότι η χρήση των γεννητριών είναι προσωρινή έως ότου γίνει ο διαχωρισμός της σύνδεσης ρεύματος για κάθε κτήριο ξεχωριστά. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος οι εγκαταστάσεις διατηρούσαν μία ενιαία χελώνα και για τα τρία κτήρια.

«Το θέμα με το ρεύμα τελείωσε. Μέχρι πρότινος οι εγκαταστάσεις διατηρούσαν ενιαία χελώνα. Τώρα γίνεται διαχωρισμός και κάθε κτήριο θα έχει σύνδεση στον ιδιοκτήτη. Είναι εργολαβικό το ρεύμα, γι αυτό και υπάρχει η γεννήτρια μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες» εξήγησε κ. Θέος και συμπλήρωσε: «Ο διαχωρισμός έπρεπε κάποια στιγμή να γίνει. Ίσα που μας βόλεψε και η διακοπή ρεύματος».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ