Skip to main content

Κάτοικοι γκρέμισαν τον κόκκινο άγγελο στο Π. Φάληρο

Η αρχική εντύπωση που είχε δημιουργηθεί, ότι το άγαλμα του Phylax έπεσε από το βάθρο του εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν.

Έπεσε από το βάθρο του το άγαλμα του Phylax, που βρίσκεται στον Φλοίσβο και το οποίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για την ιδιαίτερη μορφή του.

Ομάδα ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει.  

Η ομάδα αυτή των 15 ατόμων απείλησε εργαζόμενο σε καντίνα της περιοχής, που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση.

Η αρχική εντύπωση που είχε δημιουργηθεί, ότι το άγαλμα του Phylax έπεσε από το βάθρο του εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.    

«Περίπου 15 άτομα έδεσαν το άγαλμα σε τζιπ, το τράβηξαν και το έριξαν κάτω και μάλιστα απείλησαν τον ιδιοκτήτη της καντίνας να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Ήταν όλοι τους με κουκούλες», είπε στον Alpha 989 ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου για την καταστροφή του αγάλματος Phylax, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι το άγαλμα έχει σπάσει σε κομμάτια και πως έχει ειδοποιηθεί ο καλλιτέχνης να έρθει να το δει. Ο ίδιος θα κρίνει πώς θα μπορέσει να επανορθώσει την ζημιά που υπέστη.