Skip to main content

Κάτω από 300 τα ενεργά κρούσματα και από 100 οι νοσηλείες σε όλη τη Θεσσαλονίκη

Βελτιωμένοι οι επιδημιολογικοί δείκτες στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης. Ένα κρούσμα στον δήμο Βόλβης, 133 στο δήμο Θεσσαλονίκης με μόλις 41 νοσηλείες

Εξαιρετικά μειωμένα είναι πλέον τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού και οι νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, με τα αναλυτικά στοιχεία ανά δήμο.

Στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, πλέον τα κρούσματα συνολικά είναι κάτω από 300 (συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού δήμου), ενώ οι νοσηλείες δε φτάνουν καν στις 100.

Ο Ιούλιος μπαίνει με βελτιωμένους τους επιδημιολογικούς δείκτες, ενώ την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από πάρα πολύ καιρό, να πέσουν κάτω από τα 100. Ήδη οι νοσηλείες είναι κάτω από τις 50 και τα νοσοκομεία μπορούν να ελπίζουν σε ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Οι περισσότεροι δήμοι μετρούν κάτω από είκοσι κρούσματα και κάτω από δέκα νοσηλείες. Covid free είναι ο δήμος Βόλβης με μόλις ένα ενεργό κρούσμα, το οποίο και νοσηλεύεται. Πολύ καλά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, που στο παρελθόν δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από τον κορωνοϊό. Στον δήμο Θέρμης καταγράφονται λίγα κρούσματα (15), όμως το πιο ευχάριστο είναι ότι κανένας πολίτης δεν νοσηλεύεται.

Ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα μετράει μόλις 133 ενεργά κρούσματα, από τα οποία 41 είναι σε νοσηλεία. Αριθμοί που είναι γι' ακόμη μια εβδομάδα σαφώς βελτιωμένοι και αποδεικνύουν ότι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού είναι διαρκής και σταθερός.

Πολύ καλά επιδημιολογικά στοιχεία εμφανίζουν όλοι οι περιφερειακοί δήμοι, όπως για παράδειγμα ο δήμος Δέλτα με μόλις εννέα κρούσματα (τα επτά σε νοσοκομείο), ο δήμος Θερμαϊκού με 11 κρούσματα (τα τέσσερα σε νοσηλεία), ο δήμος Λαγκαδά με 12 κρούσματα (τα δύο σε νοσηλεία) και ο δήμος Ωραιοκάστρου με επτά κρούσματα (τα τρία σε νοσηλεία).

Αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα, ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης καταγράφει μόλις οχτώ ενεργά κρούσματα (τα τρία σε νοσηλεία), ο δήμος Καλαμαριάς έχει μόλις 20 ενεργά κρούσματα, ο δήμος Παύλου Μελά 17 (τα επτά σε νοσηλεία) και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη μόλις εννέα (το ένα σε νοσηλεία).