Skip to main content

Κάτω από τις 600 μονάδες το Χ.Α. - Νέα βουτιά στις τράπεζες

Η νέα τραπεζική αιμορραγία βρήκε τον κλαδικό δείκτη να κάνει βουτιά 6,34%, ανεβάζοντας τις απώλειες της τελευταίας εβδομάδας κοντά στο 12%

Ακόμη μία μάχη, αυτή για τις 600 μονάδες, χάθηκε για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κύμα ρευστοποιήσεων σάρωσε εκ νέου το ταμπλό με τις τράπεζες να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο. Ο Γ.Δ. έκλεισε τελικά με πτώση 3,91% στις 593,05 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η νέα τραπεζική αιμορραγία βρήκε τον κλαδικό δείκτη να κάνει βουτιά 6,34%, ανεβάζοντας τις απώλειες της τελευταίας εβδομάδας κοντά στο 12%. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει το 38,97% της αξίας τους σε ένα τρίμηνο και περισσότερο από το 50% σε διάστημα έξι μηνών, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τα κόκκινα δάνεια και την επίπτωση που θα έχουν οι αυστηροί στόχοι για τη μείωσή τους στην κεφαλαιακή βάση τους.

Το τελευταίο «χαστούκι» ήρθε από την MSCI η οποία προέβη στον υποβιβασμό τριών εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης.


Δεν δέχονται όμως μόνο οι τράπεζες πιέσεις. Ο κλάδος προϊόντων προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης κατέγραψε πτώση 5,8%, ενώ απώλειες της τάξης του 5,6% είχε και εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων.