Skip to main content

Κάτω του 50% η εμβολιαστική κάλυψη σε Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες

Περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Στο κόκκινο βρίσκονται τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, την ώρα που Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες και Κιλκίς να έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 50%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα), ενώ 22 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου. Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι.

Ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Είναι σαφές ότι στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει πίεση και αύξηση των θετικών κρουσμάτων. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μην περάσουμε τον περυσινό Νοέμβριο», σχολίασε σε ανάρτησή του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.