Skip to main content

Η εικόνα σε Χαλκιδική και Κεντρική Μακεδονία μετά τη χθεσινή καταιγίδα

Το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας από την Κεντρική Μακεδονία. Τι προβλήματα προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα περνά το νέο κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες βροχές και καταιγίδες, που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευτυχώς, η βροχόπτωση που σημειώθηκε από τα μεσάνυχτα στη Χαλκιδική, η οποία προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της από το προηγούμενο φονικό χτύπημα της κακοκαιρίας, δεν προκάλεσε νέες καταστροφές.

Και σήμερα πάντως συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στην περιοχή για να αποκαταστήσουν πλήρως τα προβλήματα, των προηγούμενων ημερών και συγκεκριμένα για καθαρισμό δρόμων, ρεμάτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Λίγα σημεία παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση αλλά και αυτά σύντομα αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΔΗΕ: Λίγες περιοχές στη Χαλκιδική χωρίς ρεύμα - Πού υπάρχει πρόβλημα

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, τελικά το φαινόμενο ήταν πιο ήπιο, ωστόσο, όλες οι υπηρεσίες ήταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το μεσημέρι το νέο κύμα με τις βροχοπτώσεις θα έχει υποχωρήσει.  

Στις Σέρρες, εξαιτίας της βροχόπτωσης, σημειώθηκε κατολίσθηση στο τμήμα Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου. Η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία, ωστόσο, αυτή την ώρα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στο σημείο για να καθαρίσουν το δρόμο.

Στη Θεσσαλονίκη μια υπόγεια διάβαση στην οδό Γοργοποτάμου, στην περιοχή της Σίνδου πλημμύρησε. Έχει ήδη ενημερωθεί ο δήμος για την αποκατάσταση του προβλήματος.  

Στο Κιλκίς λόγω της βροχή προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης καθώς σημειώθηκε βραχυκύκλωμα σε έναν μετασχηματιστή. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια μικρή περιοχή του Κιλκίς.

Καταιγίδες σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στους νομούς Ημαθίας και Πιερίας, χωρίς όμως προβλήματα.