Skip to main content

Κατρίνης για υπόθεση υποκλοπών: Η ανάγκη για κάθαρση έγινε ακόμα πιο επιτακτική

«Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη σχετική συζήτηση των αρχηγών κατέδειξε στον λαό το τι έγινε με τις υποκλοπές και ποιος πραγματικά ευθύνεται»

Η «ανάγκη για κάθαρση» έγινε ακόμα πιο επιτακτική μετά την κυνική πρόσφατη εμφάνιση του πρωθυπουργού, είπε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας επί της πρότασης του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη σχετική συζήτηση των αρχηγών «κατέδειξε στον λαό το τι έγινε με τις υποκλοπές και ποιος πραγματικά ευθύνεται» είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε: Έδειξε και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγμα για το πολίτευμα και τη Δημοκρατία, όταν η ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός και η στενή επιτελική του ομάδα εκτρέπονται από αυτά που το Σύνταγμα και οι νόμοι και η πολιτική ηθική ορίζουν.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά και παντού:

Στη μεγέθυνση της κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο κυβερνών κόμμα, στον πρωθυπουργόν στη διεθνή εικόνα της χώρας, στο πολιτικό σύστημα ακόμα και στην οικονομία.

Στην αύξηση της ανασφάλειας, στην όξυνση της πόλωσης και στην απομάκρυσή των αναγκαίων προσπαθειών συναινέσεων για την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.