Skip to main content

Κατρίνης: Ο Μητσοτάκης επέλεξε τον δρόμο της «συσκότισης και της συγκάλυψης»

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός, κατέφυγε στις γνωστές αλλά αποτυχημένες συνταγές της «παροχολογίας» και της «κινδυνολογίας».

Αντί να ακολουθήσει τον δρόμο της ανάληψης ευθυνών και της διαφάνειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός επέλεξε τον δρόμο της «συσκότισης και της συγκάλυψης» είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η ΠΝΠ «για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της ΕΥΠ».

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, η επιλογή αυτή έγινε ακόμα πιο ορατή μετά τα όσα «ανατριχιαστικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει ύποπτοι και επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, κάτι που δικαιολογεί κατά τον ίδιο τις παρακολουθήσεις: «Ντροπή και μόνο ντροπή γι' αυτές τις δηλώσεις, 50 και 60 χρόνια είχαν να ακουστούν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Σημείωσε μάλιστα ότι «η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, η νομιμοποίηση του ΚΚΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ο νόμος για την Εθνική Αντίσταση, που σηματοδότησε την εθνική συμφιλίωση, από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, βασίστηκαν στην αντίληψη ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν συνιστούν ούτε κίνδυνο ούτε εχθρό για τη χώρα και την εθνική ασφάλεια. Και αυτή την αντίληψη ήρθε να ανατρέψει οι σημερινός πρωθυπουργός, να μας γυρίσει αρκετές δεκαετίες πίσω δυστυχώς, και να διακινεί, χωρίς κανένα στοιχείο, θεωρίες συνωμοσίας δεξιά και αριστερά».

Ο κ. Κατρίνης τόνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, κατέφυγε στις γνωστές αλλά αποτυχημένες συνταγές της «παροχολογίας» και της «κινδυνολογίας».