Skip to main content

Κατρίνης: Προκαλεί αποτροπιασμό το συμβάν του Κολωνού

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αυτό που συνέβη στον Κολωνό.

Στην αποτρόπαιη υπόθεση του Κολωνού αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

«Σε κάθε περίπτωση, αποτροπιασμό προκαλεί το συμβάν του Κολωνού. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό ανάλογο συμβάν. Έχουν συμβεί πάρα πολλά ανάλογα περιστατικά, τα οποία γίνονται περισσότερο η λιγότερο γνωστά, καταλαμβάνοντας χώρο στη δημόσια συζήτηση», ανέφερε.

Προσέθεσε ότι δεν θα πρέπει να αποτελεί πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αυτό που συνέβη στον Κολωνό και τόνισε : «Αντιθέτως, η πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής σύγκλισης και συνεννόησης».

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι από το 2011 υπάρχει η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει η σύμβαση Lanzarotte που έχει ψηφιστεί στη Βουλή για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. «Εδώ και τώρα, όμως, θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή όσο και ολοκληρωμένη δράση και από την Πολιτεία», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι η δράση αυτή θα πρέπει να είναι ολιστική, με δημιουργία δομών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και τα ΜΜΕ και ότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας δεν συνιστά από μόνη της λύση.