Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΑΝΟΙΚΕΙΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «ανοίκειο και αντιθεσμικό» το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

«Ανοίκειο και αντιθεσμικό» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος το ύφος της κριτικής της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, με αφορμή τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, μιλώντας στον ρ/σ Alpha. Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε αορίστως τη «δυσαρέσκεια» και την «ενόχληση» της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητική δυσαρέσκεια για τις κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

«Όμως ο κ. Ελπιδοφόρος δεν είναι ούτε υφυπουργός του κ. Μητσοτάκη ούτε στην δούλεψη της οικογένειας του», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ασκηθεί κριτική σε ενέργειες της Εκκλησίας, σε τομείς δράσης της που επικαλύπτονται με την πολιτική, αυτή πρέπει όμως να είναι πάντα συγκεκριμένη και όχι αφοριστική και ότι επί του προκειμένου δεν θεωρεί προβληματικό να συναντώνται οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου με εκπροσώπους της Τουρκικής Πολιτείας, για να προωθούν τα θρησκευτικά συμφέροντα της Ορθοδοξίας ή για ανάλογα πνευματικά θέματα. Πρόσθεσε ότι πρόβλημα, πράγματι, δημιούργησε η συνύπαρξη του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής με τον ηγέτη του ψευδοκράτους κ. Τατάρ, για το θέμα αυτό όμως ο κ. Ελπιδοφόρος εξήγησε ότι αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του και δεν είχε ενημερωθεί γι' αυτή.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:«θεωρεί επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, παρά τις επιφυλάξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την δυνατότητα, να ασκήσει κριτική, όπως εκτιμά, αλλά και με τον τρόπο που προσήκει. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημία από τις ανοίκειες δηλώσεις της κυβέρνησης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ