Skip to main content

Κατρούγκαλος: Εξαιρετικές οι σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο

Ερωτηθείς για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Κατάρ και Ελλάδας ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως «διατηρούσαμε πάντα αδελφικές σχέσεις»

Στις εξαιρετικές σχέσεις -όπως είπε- που διατηρεί η Ελλάδα με τον αραβικό κόσμο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως η χώρα μας επιζητά την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με το Κατάρ.

Μιλώντας στην καταρινή κρατική τηλεόραση ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για την παρουσία του, συνοδεία πολλών ελληνικών επιχειρήσεων, στο Οικονομικό Φόρουμ και τη συνάντηση που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ και τον ομόλογό του.

Ερωτηθείς για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Κατάρ και Ελλάδας ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως «διατηρούσαμε πάντα αδελφικές σχέσεις με όλον τον αραβικό κόσμο. Η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ αποικιοκρατική δύναμη και ήθελε πάντα να αναπτύξει τον ρόλο της ως γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και αραβικού κόσμου, αλλά πάνω από όλα, θέλουμε να εμβαθύνουμε τις οικονομικές μας σχέσεις».

Αναφερόμενος στο εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο Κατάρ από τις γειτονικές του χώρες και για τις προοπτικές επίλυσης αυτής της κρίσης, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η κρίση αυτή θα επιλυθεί μέσω του διαλόγου και δια της πολιτικής οδού και θα έχει μια γρήγορη αποκλιμάκωση.