Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και τον πληγωμένο καθεδρικό ναό της πόλης μετά την τρομερή πυρκαγιά βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Την Παναγία των Παρισίων επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος αμέσως μετά, «συμμερίζομαι τη θλίψη όλων των ανθρώπων μπροστά στη μεγάλη αυτή καταστροφή. Μεγάλοι ναοί όπως η Παναγία των Παρισίων, όπως η Αγία Σοφία, ξεπερνούν τις θρησκείες, τις χώρες, ακόμα και τους ίδιους τους πολιτισμούς που τις έκτισαν. Είναι αποκτήματα, είναι κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας, του παγκόσμιου πολιτισμού. Και ειδικά η Παναγία των Παρισίων είναι επιπλέον ένα σύμβολο αιώνιο της Γαλλίας και της πόλης από τον 12ο έως τον 19ο αιώνα που κτίστηκε το βέλος που κατέρρευσε».

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξανακτιστεί στην παλιά της λαμπρότητα, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην αλληλεγγύη όλου του κόσμου. Τα δείγματα υποστήριξης των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα που πήραν τηλέφωνο στην Πρεσβεία της Γαλλίας δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της ολόπλευρης αλληλεγγύης. Η Ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός θα είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του γαλλικού λαού και της Γαλλικής Δημοκρατίας να ξανακτίσει την Παναγία των Παρισίων στο παλιό της μεγαλείο», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ