Skip to main content

Κατρούγκαλος σε Κουμουτσάκο: Υπεύθυνη η στάση της ηγεσίας του ΥΠΕΞ

Απάντηση στον κ. Κουμουτσάκο για τα περί «ρυθμίσεων-τακτοποιήσεων στην εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας».

Απάντηση στη σφοδρή κριτική του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκο (δείτε εδώ), δίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με τα περί «ρυθμίσεων-τακτοποιήσεων στην εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας», καθώς και για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις που θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών έχει επιδείξει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του, σεβόμενη τόσο τα ευαίσθητα θέματα που διαχειρίζεται το υπουργείο, όσο και τις ιδιαιτερότητες της παρούσας  περιόδου» δήλωσε ο. Κατρούγκαλος.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών «αυτό μάλιστα σε βαθμό που να αγγίζει τα όρια επιβάρυνσης της εύρυθμης λειτουργίας του  υπουργείου λόγω π.χ. της μη έγκαιρης πραγματοποίησης μεταθέσεων».

«Συνεπώς καλό θα ήταν ο κ. Κουμουτσάκος να είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, δεδομένης μάλιστα της γνωστής και διαδεδομένης, κατά το παρελθόν, πρακτικής κομματικών επεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας στα εσωτερικά του Υπουργείου Εξωτερικών»,  κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.