Skip to main content

Κατρούγκαλος: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

H συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ουκρανία, κ.α

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την έναρξη των εργασιών, η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι αναμένεται να αναφερθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη θέση σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον κ. Κατρούγκαλο να παρουσιάζει στους ομολόγους του τις επιμέρους πτυχές της εφαρμογής της Συμφωνίας.

Ακολούθως, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ουκρανία, στο Κέρας της Αφρικής, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία.

Στο γεύμα εργασίας που θα ακολουθήσει, θα συζητηθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα, επί τη βάσει ενημέρωσης που θα προηγηθεί αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη σύσταση της οποίας η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.