Skip to main content

Κατσέλη: Κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του χρέους

Την ανάγκη για ξένες επενδύσεις, προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξή της στο Reuters.
Την ανάγκη για ξένες επενδύσεις, προκειμένου να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε σημερινή συνέντευξή της στο Reuters.

Σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη, η ατμομηχανή της ανάπτυξης από το 2011 και μετά δεν θα είναι η κατανάλωση, όπως ήταν στο παρελθόν, και μάλιστα η κατανάλωση η οποία βασιζόταν στα δανεικά και στην υπερχρέωση. «Προσβλέπουμε ότι θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις και οι εξαγωγές. Κάνουμε πολλές συνεργασίες και roadshows, όχι για την αγοραπωλησία ομολόγων, αλλά για την προσέλκυση κεφαλαίων», δήλωσε.

Εκτίμησε επίσης ότι οι επενδυτές, που ανησυχούν ότι η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της παρά τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας, θα πειστούν σταδιακά για την αξιοπιστία της χώρας, καθώς το επιχειρηματικό κλίμα αλλάζει και θα βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα. «Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος», υπογράμμισε.