Skip to main content

Κατσέλη: Kαθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας είναι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, όπως σημείωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.
Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας είναι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, όπως σημείωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κρίση και Προοπτικές».

Η υπουργός σημείωσε ότι η διατήρηση του ενδιαφέροντος της ελληνικής επιχειρηματικότητας για επενδύσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορεί να ενισχυθεί τόσο μέσω ιδιωτικών όσο και δημόσιων επενδύσεων.

Σημείωσε ότι η χώρα μας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική, θεσμική και οικονομική στήριξη των βαλκανικών χωρών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού τους.

Πρόσθεσε, δε, ότι με την προώθηση παραγωγικών επενδύσεων μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων που εντοπίζονται σήμερα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ