Skip to main content

Κατσέλη: Οι λιμενεργάτες θα παραμείνουν υπάλληλοι του ΟΛΠ

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, τόσο σύμφωνα με το εθνικό όσο και με το ευρωπαϊκό δίκαιο, για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη σύμβαση με την κινέζικη εταιρί
«Όλα τα προβλήματα του ΟΛΠ έχουν μπει στο τραπέζι του διαλόγου, που έχει ξεκινήσει με συντονιστή τον Γιώργο Ανωμερίτη, και θα αντιμετωπιστούν προς όφελος όλων. Και των εργαζομένων και του ΟΛΠ και του δημοσίου συμφέροντος. Όλες οι δεσμεύσεις μας θα υλοποιηθούν, θα διαφυλάξουμε την αναπτυξιακή προοπτική του ΟΛΠ και όλης της περιοχής του Πειραιά και αυτό είναι το στοίχημα του μέλλοντος».

Αυτό δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Εμπορικής Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους εργαζομένους, ενώ ότι ταυτόχρονα ποινικοποιεί τους αγώνες τους.
Τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ είναι πλήρως εξασφαλισμένα και θα παραμείνουν υπάλληλοι του Οργανισμού με όλα τα δικαιώματά τους

Η υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, τόσο σύμφωνα με το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη σύμβαση με την κινέζικη εταιρία COSCO και να προωθηθεί έτσι το ελληνικό δημόσιο συμφέρον.

Η κα Κατσέλη διαβεβαίωσε ακόμα ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΠ είναι πλήρως εξασφαλισμένα και θα παραμείνουν υπάλληλοι του Οργανισμού με όλα τα δικαιώματά τους.