Skip to main content

Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Σεξουαλικά παρεκτρεπόμενοι οι ομοφυλόφιλοι

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους» χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, Κώστας Κατσίκης, μετά την καταψήφισή του από το κόμμα του.

«Θέλω να πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία αφορά μία μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

«Αυτό το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει αυτή την περίοδο που έχουμε τόσα άλλα σοβαρά θέματα. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι όπως και στα ετερόφυλα ζευγάρια, θα δίνει δυνατότητα (και στα ομόφυλα) να προβαίνουν σε γάμους και υιοθεσίες παιδιών, κάτι, που προσκρούει στις χριστιανικές αντιλήψεις», τόνισε.

Οι ομοφοβικές απόψεις του βουλευτή των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Σπ. Λάππα να επισημαίνει στον κ. Κατσίκη «παρεκτρεπόμενος είναι μόνον αυτός που παραβαίνει το νόμο», ενώ επικαλέστηκε την έννοια της ισότητας και την υποστήριξη των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.