Skip to main content

Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την αλλαγή φύλου από τα 15

Πρόκειται για διόρθωση φύλου και όχι για αλλαγή, και αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας των ΑΝΕΛ, ανέφερε ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, επανέλαβε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1, αναφέροντας επίσης ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Από τα επτά άρθρα του νομοσχεδίου, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο που είναι εισαγωγικό», διευκρίνισε ο κ. Κατσίκης. «Διαφωνούμε και καταψηφίζουμε», πρόσθεσε.

«Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει επέμβαση, αντιθέτως την αποκλείει, πρόκειται για διόρθωση φύλου και όχι για αλλαγή, και αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε και επιχείρησε να εξηγήσει με ένα παράδειγμα: Ενώ στα χαρτιά θα φαίνεστε γυναίκα, θα είστε άντρας, θα μπορείτε να συνάψετε σχέση με έναν άντρα που δηλώνει άντρας και ενώ θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι, στην νομική διάσταση θα είστε ετερόφυλο και θα έχουμε έτσι ομόφυλα ζευγάρια που θα μπορούν να οδηγηθούν στο γάμο και αυτό είναι προϋπόθεση για την υιοθεσία», τόνισε.

«Αυτό πάει να γίνει, εκεί αντιδράσαμε και γι' αυτό καταψηφίζουμε», διευκρίνισε.

Χθες, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, θετικά επί της αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ενωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.