Skip to main content

Κατσίκης: Εκλογές και κίνδυνος δραχμής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε παραμύθια τα περί επιμήκυνσης ή μείωσης του χρέους γιατί δεν έχουμε δει τίποτα.

Στους κινδύνους από το ενδεχόμενο να μην κλείσει η αξιολόγηση αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης ο οποίος υποστήριξε ότι αφενός η μοναδική λύση είναι οι εκλογές και αφετέρου ότι σε μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγηθούμε στη δραχμή, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

"Αν η αξιολόγηση δεν κλείσει, αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αναφέρομαι σε πληρωμή τόκων και χρεολυσίων, θα εξαρτηθούν. Συνεπώς αν είτε μετά τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν βρούμε λύση, τότε νομίζω μονόδρομος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στην Ευρώπη δεδομένης της κατάστασης στην ευρωζώνη με το Brexit και την Ιταλία. Θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο κ. Σόιμπλε και όσοι ποδηγετούν τους λαούς των χωρών του Νότου αν θέλουν να διαλυθεί το ευρώ" είπε ο κ. Κατσίκης επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι "η γερμανική κυβέρνηση ίσως να μην θέλει να βρει μια λύση για να κλείσει η αξιολόγηση γιατί εξυπηρετούνται τα σχέδιά της να έχει εκλογές ώστε να διαχειριστούν τις τύχες της Ελλάδα - αν τα καταφέρουν - οι εντολοδόχοι της".

Ωστόσο εξέφρασε την ευχή να αποφευχθούν οι εκλογές γιατί, όπως είπε, "θα φέρουν την αστάθεια καθώς δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, που απεύχομαι, εκείνο που μας μένει θα είναι να διαχειριστούμε την κατάσταση με οτι μας έχει απομείνει, μόνοι μας θα πρέπει να δούμε με την οικονομική μας κατάσταση".

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε "παραμύθια τα περί επιμήκυνσης ή μείωσης του χρέους γιατί δεν έχουμε δει τίποτα" προσθέτοντας ότι "άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο".

Αναφερόμενος στα εθνικά στη συνέντευξή του στο NORTHFM χαρακτήρισε προσήκουσα τη αντιμετώπιση των τελευταίων τουρκικών προκλήσεων από τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι "για πρώτη φορα είδα τους Τούρκους να λένε ότι θέλουμε να κάτσουμε ειρηνικά σε ένα τραπέζι να λύσουμε τις διαφορές".

Μιλώντας, τέλος, για το Σκοπιανό επανέλαβε όσα είπε την Τρίτη στους σπουδαστές της Εθνικής Άμυνας: "Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία, τότε να προσθέσουμε στην ελληνική γη στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος".
Στην ερώτηση τι ακριβώς εννοεί, ο κ. Κατσίκης σημείωσε:" Εννοώ, αν εκείνοι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, τότε όπου Μακεδονική γη, ελληνική γη και ο νοών νοείτο. Γιατί επιτέλους και η πολιτική πρέπει να γίνεται και επιθετική σε όσους θέλουν να καπηλευτούν την ιστορία μας".

ΝΔ: Ας ακούσει ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές της κυβέρνησης

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κώστα Κατσίκη.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "είναι φανερό ότι και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας συνειδητοποιούν ότι με την κυβερνητική ανευθυνότητα, την αναξιοπιστία και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η χώρα συνεχίζει έναν επικίνδυνο κατήφορο.
 
Ομολογούν, πλέον, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο.
 
Ας τους ακούσει ο κ. Τσίπρας".