Skip to main content

Κατσίκης για ταυτότητα φύλου: Θα αλωθεί το άβατο του Αγίου Όρους

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης εξήγησε ότι μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Άγιο Ορος.

«Ψυχολογικό σοκ» για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κατά την ομιλία του ισχυρίστηκε πως αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το «άβατο του Αγίου Όρους», καθώς, όπως εξήγησε μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Άγιο Ορος.

Για να υπερψηφίσει τα άρθρα του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου, ζήτησε να γίνει δεκτή η διόρθωση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιτρέπεται ο γάμος, η υιοθεσία και το σύμφωνο συμβίωσης.

«Το δικαίωμα του καθενός τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου [...] Όταν αναφέρομαι στον άλλο, αναφέρομαι στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου εκφράζω την ανησυχία μου και τις ενστάσεις μου για τις συνέπειες που θα έχουν στο μέλλον οι διατάξεις που τώρα συζητάμε», σημείωσε.

«Το νομοσχέδιο έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης» υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να προσθέσει «Τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί όπως για την ταυτοπροσωπία. Άρρεν άτομο που προσδιορίστηκε ως θήλυ στην φωτογραφία ταυτότητας πως θα αποτυπώνεται;  Η όλη συζήτηση βρίθει χαρακτηρισμών όπως  «τρανς», «τρανσεξουαλ» και όχι άρρεν – θήλυ. Ισως θα ήταν καλύτερα οι ταυτότητες να έχουν το βιολογικό φύλο και τον χαρακτηρισμό τρανς ή τρανσεξουαλ που και τα ίδια τα άτομα αυτά χαίρονται να τους αποκαλούν έτσι».

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε επίσης ότι θα γίνει μέσο κατάχρησης από πρόσωπα που θέλουν να αποφύγουν τη στράτευση ή τυχόν χρέη τους είτε να αγωνιστούν σε αθλήματα ως γυναίκες ενώ έχουν βιολογικά χαρακτηριστικά άνδρα.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν. Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.