Skip to main content

Καβάλα: 450 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν χθες στο λιμάνι

Στο σύνολό τους, μεταφέρθηκαν στην πόλη της Δράμας όπου φιλοξενούνται σε μια παλιά αποθήκη εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας

Συνολικά 450 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Από τους 450 πρόσφυγες και μετανάστες οι 350 ήταν Σύριοι και Ιρακινοί στην καταγωγή.

Με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία μεταφέρθηκαν στη Δράμα όπου φιλοξενούνται σε μια παλιά αποθήκη εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας, την οποία είχε παραχωρήσει παλιότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τη διαχειρίζεται η Αντιπεριφέρεια Δράμας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο χώρος προετοιμάστηκε κατάλληλα τα τελευταία 24ωρα από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Δράμας όπου δημιουργήθηκαν χώροι υποδοχής και φιλοξενίας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

Την ίδια ώρα, περί τους 900 περίπου πρόσφυγες εξακολουθούν να φιλοξενούνται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ειδικότερα, 700 άτομα φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη του Δήμου Καβάλας και 200 άτομα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου.