Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΚΑΒΑΛΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Η μονάδα που εδρεύει στον δήμο Παγγαίου προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της - Ο ιός δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα στους καταναλωτές, καθησυχάζει

Σε αναστολή των εργασιών της προχώρησε η βιομηχανία επεργασίας κρέατος της Καβάλας όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού. Η ΒΙΚΡΕ, όπως ονομάζεται η βιομηχανική μονάδα, εδρεύει στα Αμισιανά Καβάλας, του δήμου Παγγαίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Καβάλα, και έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδος της επεργασίας κρέατος.

Επισημαίνοντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα.

Η επαναλειτουργία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H βιομηχανική μονάδα της εταιρείας Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης Α.Ε. με 40 χρόνια στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος, έδρα την Καβάλα και 130 άτομα προσωπικό, πιστή στις αρχές της, έναντι των εργαζομένων και των πελατών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 ανέστειλε την λειτουργία της.

Με την γνωστοποίηση των 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων η εταιρία διενήργησε με πρωτοβουλία της, ελέγχους σε όλο το προσωπικό σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Συμμορφώμενη δε με της οδηγίες της Δ/νης Υγείας Καβάλας, εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα. Μετά την σημερινή ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρεία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της.

Γνωρίζοντας ότι η αναστολή της λειτουργίας δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα που λόγω των συνθηκών, έχει πληγεί και ο Νομός Καβάλας αλλά η βασική προτεραιότητα παραμένει η υγεία των ανθρώπων της. Επισημαίνουμε ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές.

Επίσης ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η επαναλειτουργία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Ευχή μας είναι σύντομα να βρεθεί το εμβόλιο κατά του ιού και να επανέλθει η ανθρωπότητα σε κανονικούς ρυθμούς.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος

Δημελή Μαριάννα»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ