Skip to main content

Καβάλα: Διαγωνισμός ζωγραφικής για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης

Τα παιδιά θα κληθούν να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού-Τα έργα θα είναι ατομικά

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- Θάσου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στον φετινό επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση και τη σύσταση του ελληνικού κράτους, διοργανώνοντας διαγωνισμό ζωγραφικής που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία, τα οποία βρίσκονται στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Τα παιδιά θα κληθούν να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού. Τα έργα θα είναι ατομικά και η επιλογή και η βράβευση τους θα γίνει από καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, ενώ το βραβείο θα είναι ένα τάμπλετ, προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης του διαγωνισμού. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι στόχος της κοινής αυτής πρωτοβουλίας είναι «αφενός να αναδειχθεί το έργο του εθνικού μας ποιητή, αφετέρου τα παιδιά μας να γνωρίσουν μέσα από τη ζωγραφική τα ιδανικά και τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης».