Skip to main content

Καβάλα: Δίδυμο διαρρηκτών άδειασε 15 σπίτια στο Οφρύνιο σε 1,5 μήνα

Οι δράστες μετέβαιναν με νοικιασμένα οχήματα στο σημείο όπου βρίσκονται αρκετές εξοχικές κατοικίες και αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.

Πλούσια ήταν η «δραστηριότητα» δύο αλλοδαπών διαρρηκτών στην παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα μέσα σε μόλις 1,5 μήνα.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν 15 διαρρήξεις σπιτιών από 8 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου.

Οι δράστες μετέβαιναν με νοικιασμένα οχήματα στο σημείο όπου βρίσκονται αρκετές εξοχικές κατοικίες και στη συνέχεια διέπρατταν κλοπές από τα σπίτια, στα οποία εισέρχονταν είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα είτε μετά από διάρρηξη των σπιτιών. 

Οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικά ποσά η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 17.780 ευρώ και 1.160 λέβα Βουλγαρίας, τιμαλφή συνολικής αξίας 19.750 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα,  κλειδιά αυτοκινήτων και διάφορα έγγραφα, ενώ σε μία περίπτωση διέρρηξαν και όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από σπίτι, αφαιρώντας από το εσωτερικό του μία ηλεκτρονική συσκευή.

Οι δράστες εντοπίστηκαν σε όχημα στην Εγνατία Οδό και συνελήφθησαν αφού διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τους δύο δράστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών και την κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και χρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.