Skip to main content

Καβάλα: Προχθες είχαν δικαστήριο για την επιμέλεια του μωρού και σήμερα τους σκότωσε

Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: Τους σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα μπροστά στην καλύβα του στάβλου του και μετά αυτοκτόνησε - Οι πρώτες πληροφορίες

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού στη Λεκάνη Καβάλας, όπου ένας 56χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε την 31χρονη πρώην σύντροφό του και το μόλις έντεκα μηνών αγοράκι τους και έπειτα αυτοκτόνησε.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Νέστου για τη δημοτική ενότητα Ορεινού, Ιωάννης Τερζόπουλος, αναφέρει ότι τις σορούς του κτηνοτρόφου, της πρώην συντρόφου του και του μωρού τους βρήκε σήμερα το πρωί μέσα σε μια λίμνη αίματος ο πρώτος ξάδελφος του δράστη. Ο 56χρονος φέρεται να σκότωσε με κυνηγετικό όπλο (μονόκαννη καραμπίνα) την 31χρονη και το παιδί τους μπροστά στην καλύβα του στάβλου που είχε, περίπου 1,5 χλμ από το χωριό Λεκάνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ξάδελφος του 54χρονου, ο κτηνοτρόφος αφού δολοφόνησε την πρώην του και το μωρό τους, κάλεσε συγγενή του στο σημείο. Λίγο πριν φτάσει ο συγγενής στο σημείο, ο 56χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει ο κ. Τερζόπουλος, το ζευγάρι ήταν μαζί περίπου τρία χρόνια και πρόσφατα απέκτησαν έναν γιο. Η 31χρονη, Ελληνογερμανίδα, ζούσε παλαιότερα σε περιοχή της Γερμανίας, εκεί όπου κατοικούν σήμερα και οι γονείς της. Το καλοκαίρι είχει σημειωθεί ρήξη στη σχέση του ζευγαριού που οδήγησε στον χωρισμό του, ωστόσο διατηρούσαν, τουλάχιστον φαινομενικά, καλές σχέσεις. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αυτόχειρας είχε δύο ακόμη παιδιά από προηγούμενο γάμο, έναν γιο και μία κόρη, καθώς και εγγόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα φαίνεται να ήθελε να φύγει στη Γερμανία μαζί με το παιδί. Προχθές, μάλιστα, βρίσκονταν στο δικαστήριο για την επιμέλεια του βρέφους, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της 31χρονης, που είχε έρθει στην Ελλάδα για αυτόν τον λόγο, και έφυγε χθες για τη Γερμανία.

Η εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια φαίνεται να σχετίζονται με την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι οι γονείς πριν από περίπου δύο μήνες είχαν βαπτίσει το μωρό τους, τον Στέλιο.

Η τοπική κοινωνία της Λεκάνης είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαια διπλή δολοφονία. Πρόκειται για ένα ακόμα στυγερό έγκλημα που καταγράφεται στην ευρύτερη περιοχή, λίγες μόλις ημέρες από τη δολοφονία ενός 52χρονου.