Skip to main content

Καβάλα: Εγκαινιάζουν το Βερούλειο Στάδιο αλλά δεν κάλεσαν τη Βερούλη!

Λυπάμαι που δεν δέχτηκα μια πρόσκληση να παρευρεθώ σε αυτή την όμορφη στιγμή, σχολίασε με παράπονο η πρωταθλήτρια του ακοντισμού

Σήμερα Δευτέρα ο δήμος Καβάλας εγκαινιάζει το ανακαινισμένο Βερούλειο Στάδιο, το οποίο πήρε το όνομά του από την πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Άννα Βερούλη.

Ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η ίδια η ακοντίστρια δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση για να παρευρεθεί στην τελετή. Η ίδια, μάλιστα, εξέφρασε το παράπονό της μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Η σπουδαία αθλήτρια έγραψε πως λυπάται για το ότι δεν δέχθηκε πρόσκληση, αλλά χαίρεται για το τόσο σημαντικό αθλητικό έργο.

Η ανάρτηση της Άννας Βερούλη:

«Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 – Καβάλα. Σήμερα, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ‘’Βερούλειου Σταδίου Καβάλας’’. Λυπάμαι που δεν δέχτηκα μια πρόσκληση να παρευρεθώ σε αυτή την όμορφη στιγμή, αν και πρέπει να τονίσω, πως η χαρά μου είναι πολύ μεγαλύτερη, που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο για τη γενέτειρά μου παραδίδεται ανανεωμένο, ως παρακαταθήκη, στις νέες γενιές. Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για αυτό. Υ.Γ. Η ειρωνεία είναι ότι βρίσκομαι στην Καβάλα για προσωπικούς λόγους. Άννα Βερούλη», έγραψε χαρακτηριστικά ανεβάζοντας και δυο φωτογραφίες, μία με την ίδια και μία με το στάδιο.

Η Άννα Βερούλη γεννήθηκε στην Καβάλα στις 13 Νοεμβρίου 1956. Ξεκίνησε τον αθλητισμό στα 14 χρόνια της και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1993 σε ηλικία 36 ετών. Σημαντικότερη στιγμή στη σταδιοδρομία της υπήρξε η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου το 1982 στην Αθήνα με επίδοση 70.02 μέτρα (πρώτο χρυσό μετάλλιο για Ελληνίδα στη διοργάνωση), ενώ ακολούθησε ένα χρόνο μετά στο Ελσίνκι το χάλκινο μετάλλιο στο Α΄ Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου με 65,72 μέτρα.