Skip to main content

Καβάλα: Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων σε Ελευθερούπολη και Ν. Πέραμο

Ο δήμος Παγγαίου στην Καβάλα τοποθέτησε τους πρώτους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων στην Ελευθερούπολη και τη Νέα Πέραμο

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τοποθετήθηκαν στην Ελευθερούπολη και τη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα.

Μπροστά από τους σταθμούς φόρτισης δημιουργήθηκαν και θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά οχήματα έτσι ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να φορτίσει... ανενόχλητος το «πράσινο» όχημά του.



Αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στους πολίτες ο τρόπος που θα λειτουργούν οι σταθμοί. Παράλληλα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημιουργηθεί ακόμη ένας σταθμός φόρτισης στην παραλία Οφρυνίου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν το σημείο φόρτισης θα μπορούν να αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες από τον δήμο Παγγαίου ενώ η χρεώση θα πραγματοποιείται αναλόγως την κιλοβατώρα που καταναλώνεται.

«Θα συμβληθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα με εταιρείες ώστε να δημιουργηθεί application για να μπορεί εύκολα ο χρήστης να προγραμματίσει το ραντεβού για τη φόρτιση, ενώ και η πληρωμή θα μπορεί να γίνει μέσω αυτού», σημείωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε δημοτικό επίπεδο, ο δήμος Παγγαίου είναι από τους πρώτους που δημιουργούν τέτοιους σταθμούς φόρτισης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Πιστεύοντας αφενός στην πράσινη ανάπτυξη και ενώ είμαστε τουριστικός δήμος, έπρεπε να προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία. Εξάλλου, το 95% του τουρισμού στον δήμο Παγγαίου είναι οδικός, δεν μπορούμε να στερήσουμε από κάποιον το δικό του ηλεκτρικό όχημα», κατέληξε ο κ. Μποσμπότης στη Voria.gr.