Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΑΒΑΛΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 1.200 ΚΙΛΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Εξήντα εννέα σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα εντοπίστηκαν σε ερημική τοποθεσία της Καβάλας ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα.

Χίλια διακόσια κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας το πρωί της Παρασκευής ενώ συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 55 και 51 ετών.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ένα ΙΧ και ένα φορτηγό σε ελαιώνα στην περιοχή Μέσης, με τους τρεις δράστες να μεταφορτώνουν σάκους με όστρακα από το ένα όχημα στο άλλο.

Όταν τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προσέγγισαν στο σημείο, ο 55χρονος τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 58χρονος και ο 51χρονος επιβιβάστηκαν στο φορτηγό όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ενώ, μετά από υπόδειξη του 51χρονου, εντοπίστηκαν σε ερημική τοποθεσία 69 σάκοι με όστρακα του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους 1.200 κιλών, υπολειπομένων διαστάσεων (από 4,1εκ έως 4,3εκ, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ) και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω οχήματα και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ