Skip to main content

Καβάλα: Οκτώ οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη – «Μετέφερε επικίνδυνο φορτίο»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αντόνοφ 12, που συνετρίβη έξω από το Παλαιοχώρι Καβάλας, μετέφερε επικίνδυο φορτίο-Αναμένονται πυροτεχνουργοί του στρατού

Οκτώ άνθρωποι, ουκρανικής καταγωγής, επέβαιναν στο μοιραίο Αντόνοφ 12 που συνετρίβη λίγο πριν τις 23.00 στον κάμπο του Παλαιοχωρίου Καβάλας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους.

Την πληροφορία για τον αριθμό των επιβαινόντων μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι το περιεχόμενο του αεροσκάφους είναι «πολύ επικίνδυνο». Ως εκ τούτου είναι ισχυρή είναι η σύσταση για τη χρήση μάσκας στο σημείο της πρόσκρουσης και γύρω από αυτό.

Από την ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν οκτώ άτομα μέλη πληρώματος και μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς.

Πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο που συνετρίβη του ουκρανικό αεροσκάφος λόγω των συνεχών εκρήξεων, ενώ αναμένονται πυροτεχνουργοί του Ελληνικού Στρατού. Εφόσον κριθεί πως είναι ασφαλής η προσέγγιση, τότε θα μεταβούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας της περιοχής υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος είναι πυρομαχικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιλότος ζήτησε, ανοιχτά του Αγίου Όρους, να προχωρήσει σε αναγκατστική προσγείωση λόγω προβλήματος σε κινητήρα, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Flightradar24, πρόκειται για μεταγωγικό An-12BK της Meridian Air Cargo (MEM3032) που είχε απογειωθεί από τη Νις της Σερβίας με προορισμό το Αμμάν της Ιορδανίας.

Διαβάστε ακόμα:

Καβάλα: Συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους cargo στα Τενάγη Φιλίππων (vids)

Καβάλα: Σοκαριστικό βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους στον κάμπο του Παλαιοχωρίου

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας: «Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε»

Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο σημείο μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως η εντολή που έχουν λάβει είναι να απομακρυνθούν όλοι από το σημείο της συντριβής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα σωστικά συνεργεία. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς είχε οριοθετηθεί.