Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΑΒΑΛΑ: ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 14 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επέβαλε την περασμένη Παρασκευή το Τριμελές Τριμελές πλημμελειοδικείο Καβάλας - Το χρονικό του περιστατικού

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επέβαλε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το Τριμελές Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας σε άνδρα κάτοικο χωριού του Δήμου Παγγαίου, τον οποίο έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής απειλής.

Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή επέβαλε την περασμένη Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας σε άνδρα κάτοικο χωριού του Δήμου Παγγαίου, τον οποίο έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της ενδοοικογενειακής απειλής. Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον άνδρα κανένα ελαφρυντικό

Το σοβαρό αυτό περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2018, απογευματινές ώρες σε κατοικία χωριού του δήμου Παγγαίου. Ο κατηγορούμενος χτύπησε την τότε πεθερά του, η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας, στο οποίο επιβεβαιώθηκε ο τραυματισμός της. Δεν νοσηλεύτηκε αλλά έλαβε υποχρεωτικά άδεια από την εργασία της για επτά ημέρες.

Στο δικαστήριο οι δύο γυναίκες, η μητέρα και η κόρη, περιέγραψαν το περιστατικό και ανέφεραν ότι ως τότε ο κατηγορούμενος δεν είχε επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά.Οι δύο γυναίκες έκαναν μια αναλυτική περιγραφή του επεισοδίου, περιγράφοντας τον κατηγορούμενο να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Επιτέθηκε στο θύμα αρχικά στο μπαλκόνι του σπιτιού αλλά στη συνέχεια την οδήγησε στο εσωτερικό αυτού. Τελικά η πρώην σύζυγος και ο μπατζανάκης του μεσολάβησαν ώστε το θύμα να καταφέρει να φύγει από το σπίτι.

Ο δράστης αρνήθηκε την κατηγορία. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε τον εαυτό του ως το θύμα μιας κακής συμπεριφοράς των πεθερικών του, η οποία επηρέαζε και την τότε σύζυγο του. Αρνήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος στο επεισόδιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια αυτού – κι όταν επέστρεψε σπίτι του- συζητούσε έντονα με τη τότε σύζυγο του κι απλώς απώθησε την πεθερά του . «Έσπρωξα την πεθερά μου. Της έπιασα μόνο την μπλούζα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο», είπε απολογούμενος.

Η κατηγορία της απειλής βασίστηκε στη φράση του κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προς τον πατέρα του, καθώς ζήτησε να του φέρει την καραμπίνα του.

Πηγή: proininews.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ