Skip to main content

Καβάλα: Προφυλακιστέος ο 37χρονος για τον βιασμό 12χρονης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 37χρονος Βασίλης Χαϊτίδης που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 37χρονος Βασίλης Χαϊτίδης που κατηγορείται για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

Ο 37χρονος συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 καθώς σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στις 15 Ιουλίου 2015 προσέγγισε μια 12χρονη κοπέλα σε οργανωμένη παραλία που βρίσκονταν μαζί με φίλους της και με τη χρήση σωματικής βίας, αφού την ακινητοποίησε, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και την εξανάγκασε σε συνουσία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του κατηγορουμένου με απώτερο στόχο στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν συμμετοχής του ανωτέρω σε ανάλογες βαρύτητας αξιόποινες πράξεις.

Πρόκειται για τον Χαϊτίδη Βασίλειο του Γεωργίου και της Δομνίκης, που γεννήθηκε 3-11-1978 στη Γερμανία, κάτοικο Καβάλας.

Ο δράστης είχε συλληφθεί και νωρίτερα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις. Ο δράστης το ίδιο μεσημέρι στην Καβάλα, επιχείρησε δημόσια σε παραλιακή περιοχή μπροστά σε κοπέλες να προβεί σε ακόλαστη πράξη, προκαλώντας με αυτήν σκάνδαλο και έντονες αντιδράσεις στις κοπέλες οι οποίες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές διασταύρωσαν γενετικό υλικό που πήραν από το δράστη και είχαν πάρει παλιότερα από το μαγιό της ανήλικης κοπέλας γεγονός που επιβεβαίωσε τις υποψίες τους ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Επίσης, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το όλο θέμα αρκετοί πολίτες επικοινώνησαν με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και ανέφεραν στις αστυνομικές αρχές ότι είχαν δει τον 37χρονο σε διάφορες συνοικίες της Καβάλας να προβαίνει σε ακόλαστες πράξεις σε δημόσιους χώρους