Skip to main content

Καβάλα: Το ψάθινο καλάθι του «Αϊ Νικόλα» στηρίζει όσους έχουν ανάγκη

Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα τοποθέτησαν καλάθι αλληλεγγύης προς τους άπορους.

Έναν όμορφο και διακριτικό τρόπο βρήκαν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Καβάλας για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τοποθέτησαν ένα ψάθινο πανέρι δίπλα στο χώρο όπου οι πιστοί ανάβουν τα κεριά τους και έγραψαν κάτω «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΑΙ ΝΙΚΟΛΑ για τους εμπερίστατους συμπολίτες μας ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΦΗΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ, χωρίς να ρωτήσει». Έκτοτε, το καλάθι αυτό γέμισε και άδειασε πολλές φορές χάρη στις προσφορές των πιστών καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μοναχικών ανθρώπων αλλά και οικογενειών που έχουν ανάγκη».

Η ενέργεια αυτή του εκκλησιαστικού συμβουλίου με την αμέριστη συνδρομή του προϊσταμένου του ναού, αρχιμανδρίτη Ευάγγελου Υφαντίδη, του συνεφημερίου του, Μιχαήλ Κωνσταντινίδη και την ευλογία του μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στεφάνου, ξεκίνησε από τα μέσα Απριλίου και έτυχε ιδιαίτερα μεγάλης υποδοχής τόσο από τους ενορίτες όσο και από τους ανθρώπους της αγοράς που σπεύδουν ανώνυμα να βοηθήσουν όσους το χρειάζονται. Εξάλλου, όπως αναφέρει και η Αγία Γραφή στο λόγο του Ιησού «δωρεάν ελάβετε, δωρεά δότε».

Διακριτικά και αθόρυβα, όπως τονίζουν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, το ψάθινο αυτό καλάθι αδειάζει και γεμίζει πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα. Μάλιστα, όταν οι πιστοί βρίσκουν το καλάθι ασφυχτικά γεμάτο αφήνουν τα τρόφιμα στο γραφείο του ναού και ο νεωκόρος φροντίζει να το συμπληρώνει κάθε φορά που αδειάζει ώστε πάντα να υπάρχουν διαθέσιμα τρόφιμα για να προμηθευτούν όσοι τα έχουν ανάγκη.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και καθημερινά δέχεται πάρα πολύ κόσμο, δίνει την ευκαιρία σε όσους πραγματικά το θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ