Skip to main content

Καββαδία: Ο κόσμος της εργασίας προτεραιότητα στον προϋπολογισμό

Η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τα άμεσα αποτελέσματα στην κοινωνία

Την σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τα άμεσα αποτελέσματα στην κοινωνία επισημαίνει η βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία μιλώντας στο ΑΜΠΕ και χαρακτηρίζει δίκαιο τον προϋπολογισμό- τον πρώτο μετά τη λήξη των μνημονίων- που θέτει ως προτεραιότητα τον κόσμο της εργασίας.

«Δεν υιοθετούμε τη λογική του success story αλλά μια σειρά από πράγματα που είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας ατζέντας δρομολογούνται και αυτό μας ικανοποιεί. Ο προϋπολογισμός έρχεται να διαψεύσει τις φαντασιώσεις της αριστερής παρένθεσης και της καταστροφής που ‘παπαγαλίζουν’ οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα φιλικά τους ΜΜΕ. Εκεί πρέπει να εστιαστεί η συζήτηση, να αντιπαρατεθούν οι προτεραιότητες του δικού μας σχεδίου και εκείνου της ΝΔ», σημειώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρακτορείο.

Η κ. Καββαδία αναφορικά με τις επενδύσεις στη χώρα τραβώντας διαχωριστική γραμμή από τον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος από τη ΝΔ και υπογραμμίζει μιλώντας στο Πρακτορείο ότι «υπάρχει η Αριστερά που ζητά η ατμομηχανή της οικονομίας, να δουλέψει για όλους τους επιβάτες του τρένου και όχι μόνο για τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Δεν μας ενδιαφέρουν επενδύσεις που κουρελιάζουν τις εργατικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα, ούτε επενδύσεις που βιάζουν το περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Καββαδία εκφράζει την πεποίθηση ότι όταν θα έρθει στο Κοινοβούλιο προς κύρωση, θα εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία ενώ εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της, την καλεί δε, να εξηγήσει «πώς γίνεται τόσο οι εγχώριοι όσο και οι γείτονες εθνικιστές, να θεωρούν ταυτόχρονα προδοτική την ίδια συμφωνία». «Όμως, θα μου πείτε, εδώ δεν μας εξηγεί η ΝΔ για ποιο λόγο συναντιόταν η κυρία Σπυράκη κρυφά με τον κύριο Ζάεφ....», σχολιάζει η βουλευτής της Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.