Skip to main content

Καζακστάν: Μωρό διασώθηκε μέσα από τα συντρίμμια του αεροπλάνου (vid)

Διάσωση βρέφους από τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Από τη συντριβή βρήκαν θάνατο τουλάχιστον 12 άνθρωποι ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί

Ένα μωρό ανασύρθηκε ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που συνετρίβη με σχεδόν 100 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωσή του στο Καζακστάν.
Σε βίντεο μάλιστα αποτυπώνεται ο διάσωστης που βρίσκει το μωρό και τρέχει προκειμένου να το παραδώσει στο ασθενοφόρο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 12 άνθρωποι ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.  Το αεροσκάφος Fokker 100 της εταιρείας Bek Air παρουσίασε προβλήματα λίγο μετά την αναχώρησή του από το Αλμάτι για μια πτήση με προορισμό την πρωτεύουσα Νουρσουλτάν.



Το αεροπλάνο έχασε ύψος κατά τη διαδικασία της απογείωσης και χτύπησε σε έναν τσιμεντένιο τοίχο προτού συντριβεί στο διώροφο κτίριο, ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Καζακστάν. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.

«Το αεροσκάφος πήρε κλίση προς τα αριστερά, κατόπιν στα δεξιά, προτού αρχίσει να ταρακουνιέται, ενώ ο κυβερνήτης προσπαθούσε να κερδίσει ύψος» είπε στο Ρόιτερς ο επιχειρηματίας Ασλάν Ναζαραλίγιεφ, ο οποίος επέζησε από το δυστύχημα.

«Πριν από τη συντριβή, το αεροπλάνο άγγιξε τον διάδρομο προσγείωσης με την ουρά του, δύο φορές» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμαν Σκλιάρ σε δημοσιογράφους.

«Επιτροπή... θα καθορίσει εάν επρόκειτο για σφάλμα του πιλότου ή τεχνικό πρόβλημα. Ο διάδρομος βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση».