Skip to main content

Καζανάς: Μείωση εισαγωγών στο Παπανικολάου - Το εμβόλιο αποδίδει

Είναι άλλο νοσώ εμβολιασμένος, άλλο είμαι θετικό κρούσμα, άλλο νοσώ ανεμβολίαστος, δήλωσε επιταγμένος πνευμονολόγος στο Παπανικολάου.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας έστειλε μέσα από το νοσοκομείο Παπανικολάου ο επιταγμένος πνευμονολόγος στην κλινική Covid Κοσμάς Καζάνας, μιλώντας στον Status fm.  

«Η χθεσινή εφημερία έκλεισε με λιγότερες εισαγωγές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Να στείλουμε όμως ένα μήνυμα στον κόσμο. Είναι άλλο νοσώ εμβολιασμένος, άλλο είμαι θετικό κρούσμα, άλλο νοσώ ανεμβολίαστος», τόνισε.

Αυτή η μικρή ανάσα, σύμφωνα με τον κ. Καζάνα οφείλεται στον εμβολιασμό, στα μέτρα που τηρούνται από πολύ κόσμο, αλλά και στην τρίτη δόση που ωφελεί στο 100%.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η πλειοψηφία των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και στις απλές κλίνες Covid είναι ανεμβολίαστοι και τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό όλων και κυρίως των πολιτών άνω των 60 ετών.

Αναφορικά με την επίταξη επεσήμανε την ανάγκη να επανεξετάσει το υπουργείο Υγείας τον τρόπο επιλογής των ιδιωτών γιατρών που επιτάσσει, αφού σε πολλές περιοχές δεν είναι διαθέσιμοι γιατροί σημαντικών ειδικοτήτων που κουράρουν περιστατικά Covid εκτός νοσοκομείων, οι οποίοι αποτελούν το ανάχωμα της πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα στον Εύοσμο έχουμε ιδιωτικό ιατρείο πέντε πνευμονολόγοι. Και οι πέντε είμαστε επιταγμένοι», τόνισε.