Skip to main content

Και επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν το βραβείο είναι περίπου 300. Τι αναφέρει στο σχετικό του ρεπορτάζ το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και επισημοποίησε τη μετονομασία της σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», η επιτροπή για τα νόμπελ στη Νορβηγία ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, ότι μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης του 2019 είναι οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν το βραβείο είναι περίπου 300, με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων DPA που τους επέλεξε, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τιτλοφορεί το σχετικό του ρεπορτάζ: «Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ανάμεσα στους υποψηφίους για το Νόμπελ Ειρήνης». Το γερμανικό πρακτορείο σημειώνει πως οι Τσίπρας και Ζάεφ προτείνονται από πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την Τυνήσια Ουιντέτ Μπουσαμαουί που της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 2015.