Skip to main content

Καλαμαριά: Πρώτη συγκέντρωση για την παράταξη του Άρη Τεμεκενίδη

Ο εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας εγκαινίασε τη νέα δημοτική παράταξη «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» με ανοικτή συνάντηση στον πεζόδρομο της περιοχής.

Την παρουσία της ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2019 επισημοποίησε η νέα δημοτική παράταξη Καλαμαριά Πρώτη Ξανά με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Καλαμαριάς τον εκπαιδευτικό και επιχειρηματία Άρη Τεμεκενίδη, παρουσία φίλων και υποστηρικτών. Η παράταξη εγκαινίασε την πορεία της με ανοικτή συνάντηση σε γνωστό café στον πεζόδρομο στο κέντρο της Καλαμαριάς.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άρης Τεμεκενίδης έκανε λόγο για ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης και στο σχεδόν 10ετές τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η Καλαμαριά, που θεωρούνταν κάποτε δήμος –πρότυπο. Επίσης, υποστήριξε την ανάγκη ανάδειξης μιας νέας Διοίκησης, με όραμα για την Καλαμαριά της επόμενης 20ετίας, που θα συνδυάσει την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της καθημερινότητας (καθαριότητα, συντήρηση υποδομών, κοινωνική πολιτική για τους αδύναμους συνδημότες), με το σχέδιο για την αξιοποίηση των τεράστιων πλεονεκτημάτων της περιοχής: του μοναδικού παραλιακού μετώπου, των αναξιοποίητων ελεύθερων χώρων και κυρίως των στρατοπέδων Κόδρα και Νταλίπη, του υψηλής μορφωτικής στάθμης ανθρώπινου δυναμικού της Καλαμαριάς.


Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες της πρότασης που θα παρουσιάσει η παράταξη στους Καλαμαριώτες έθεσε ως προτεραιότητες:

Την αναδιάταξη, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, με έμφαση στην ανακύκλωση και τις καινοτόμες λύσεις που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

Τη συντήρηση των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων υποδομών προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρίες και τους γονείς με μικρά παιδιά.

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανογράμματος των υπηρεσιών του δήμου και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων management, για την αξιοποίηση του σημαντικού ανθρώπινου δυναμικού του δήμου.

Τη συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση εκτάσεων και χώρων στην Καλαμαριά για τη στέγαση και λειτουργία Πανεπιστημιακών τμημάτων, «για να γίνει η Καλαμαριά κέντρο εκπαίδευσης και καινοτομίας».

Την αξιοποίηση στο έπακρο των χρηματοδοτικών ευκαιριών και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και των στρατοπέδων της Καλαμαριάς με στόχο αφενός την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για τους δημότες και αφετέρου την ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Άρης Τεμεκενίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και τις δημοκρατικές αρχές.

Για την Καλαμαριά που ονειρευόμαστε.

Για μια Καλαμαριά όπως την έστησαν οι παππούδες μας, έναν τόπο φιλόξενο, ανοιχτόκαρδο, μια Καλαμαριά όπως αξίζει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Μια Καλαμαριά ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ! Ξεκινάμε λοιπόν!»

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαμαριάς Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης και Δέσποινα Αγγελοπούλου, ενώ μετά τις σύντομες τοποθετήσεις, ακολούθησε χαλαρή κουβέντα του υποψηφίου δημάρχου και των συνεργατών του με τους παρευρισκόμενους, με τη συνοδεία παραδοσιακών κερασμάτων (ποντιακά πιροσκί, σπιτική λεμονάδα και λευκό κρασί).