Skip to main content

Και επίσημα πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Τζιώνας

Ο κ. Τζιώνας αναδείχθηκε πρύτανης του ΑΤΕΙ-Θ κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Σεπτεμβρίου 2017 με ποσοστό που άγγιξε το 75% στα μέλη ΔΕΠ.

Τα καθήκοντα του Πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τυπικά σήμερα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, o Παναγιώτης Τζιώνας, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού.

Ο Παναγιώτης Τζιώνας αναδείχθηκε πρύτανης του ΑΤΕΙ-Θ κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης  Σεπτεμβρίου 2017 και συγκέντρωσε ποσοστό που άγγιξε το 75% στα μέλη ΔΕΠ.

Ο κ. Τζιώνας είναι από το 2008 Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ. Έχει διατελέσει: Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΑΤΕΙ-Θ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΑΤΕΙ-Θ και Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΑΤΕΙ-Θ.  Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε  έγκυρα και έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια, με  μεγάλο αριθμό ομότιμων ετεροαναφορών. Είναι κριτής άρθρων σε Διεθνή Περιοδικά, Πρόεδρος και Μέλος Οργανωτικών Επιτροπών και Συνεδρίων και έχει πολύχρονη ερευνητική εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.  

Εκπροσωπεί το Ίδρυμα στη Σύνοδο Προέδρων – Αναπληρωτών Προέδρων της χώρας από το 2008 και στη Σύνοδο Eurashe των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων.

Ως αντιπρυτάνεις αναλαμβάνουν, ο κ. Αγγελόπουλος Σταμάτης καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, ο κ. Αδαμίδης Παναγιώτης καθηγητής του Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής και ο κ. Βαρσαμίδης Κωνσταντίνος καθηγητής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Η νέα Πρυτανική Αρχή του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενός ιστορικού ιδρύματος στη χώρα και από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ΑΕΙ καθώς και από τα πληρέστερα ως προς το ακαδημαϊκό του προφίλ και με μεγάλο αριθμό διεθνών συνεργασιών γυρνά σελίδα και ξεκινά ένα νέο ταξίδι. Προορισμός είναι η δημιουργία ενός νέου Πανεπιστημίου με σύγχρονα και ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, με έμφαση στην εξωστρέφεια, τη διεθνοποίηση, την έρευνα και την καινοτομία και τη διασύνδεση με όλους τους κοινωνικούς φορείς και την αγορά εργασίας. Σε ένα πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας και αξιοκρατίας, με ένα ανθρώπινο πρόσωπο, για το καλό των φοιτητών, για το καλό της κοινωνίας.