Skip to main content

Και η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίκης στη μάχη προστασίας του Σέιχ Σου

Η δημοτική αστυνομία συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της πολιτικής προστασίας μέσω της διάθεσης προσωπικού και μέσων, για την προστασία του Σέιχ-Σου.

Με ενεργό συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιύνται δράσεις της πολιτικής προστασίας (περιπολίες στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, αποκλεισμό οδών κ.α.), Η δημοτική αστυνομία διαθέτει στην πολιτική προστασία προσωπικό και μέσα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εκπονείται από τις αρμόδιες αρχές, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε και η επικαιροποίηση του σχετικού μνημονίου ενεργειών για την υλοποίηση σχεδίου οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε πολιτών σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με τη δημοτική στυνομία.

Το μνημόνιο αυτό αξιοποιώντας μεταξύ άλλων υλικό που τηρεί η διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας (αυτοψίες οδικών αξόνων, χωρική αποτύπωση γνησίων υπογραφής, εντοπισμός και καταγραφή δομών με προτεραιότητα εκκένωσης κτλ.), σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχετικών ψηφιακών χαρτών, αποτελεί ένα επιπρόσθετο εργαλείο, που εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό ενεργειών της Πολιτικής Προστασίας, όπως καταλήγει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.