Skip to main content

Και οι επιστημονικοί φορείς στην πορεία κατά του ασφαλιστικού

Οι επιστημονικοί φορείς καλούν τα μέλη τους σε προσυγκέντρωση, στις 17:30, στο Σύνταγμα, στη γωνία των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Τη συμμετοχή τους στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυριακής, 8 Μαΐου, αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς, μετά από σύσκεψη, που πραγματοποίησαν σήμερα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. 

Καλούν, μάλιστα, τα μέλη τους σε προσυγκέντρωση, στις 17:30, στο Σύνταγμα, στη γωνία των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας. 

Οι επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που επιβάλλεται στην ουσία με τη μορφή κεφαλικού φόρου και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο τα γραφεία και τις επιχειρήσεις τους. 

Συνεχίζουν, μάλιστα, και την αποχή από την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, ως μορφή συμβολικής - αλλά και ουσιαστικής - αντίδρασης.

Επιπλέον, καλούν όλους τους βουλευτές επιστήμονες, που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, να δώσουν εξηγήσεις στους συναδέλφους τους για το πώς θεωρούν ότι μπορεί ο ελεύθερος επαγγελματίας να επιβιώσει με το νέο αυτό σύστημα.  

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής φορείς:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών