Skip to main content

Και η Κομισιόν διαψεύδει τη «διαρροή» του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις συντάξεις

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Pacta sunt servanda», σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε το μεσημέρι εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς εάν η χώρα μας έχει την ελευθερία να μην εφαρμόσει την περικοπή στις συντάξεις το 2019, διαψεύδοντας έτσι ότι υπάρχει απόφαση αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, αυτό δηλαδή που είχε μεταδώσει νωρίτερα με τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε - Ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ: Μιλάμε για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Pacta sunt servanda», σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Αλεξάντερ Ουίντερσταϊν κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, όταν ρωτήθηκε για τα ελληνικά σχέδια να μην εφαρμοστεί η συνταξιοδοτική περικοπή, χρησιμοποιώντας τη λατινική παροιμία που σημαίνει «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Σε ανάλογο σχόλιο είχε προβεί την Τετάρτη και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας σε συνέντευξή του πως «τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν».

Είχε προηγηθεί τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων αναφέρει ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. (Διαβάστε εδώ)