Skip to main content

Από το εξωτερικό θα ψηφίσουν γιατροί στις εκλογές του ΙΣΘ

Θα αξιοποιήσουμε σύστημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατ΄επανάληψη με επιτυχία άλλες 50 φορές από το ΑΠΘ, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Και με ηλεκτρονική κάλπη πρόκειται να διεξαχθούν οι επικείμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποτελώντας έτσι τον πρώτο επιστημονικό σύλλογο στην Ελλάδα που εντάσσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην εκλογική διαδικασία.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΙΣΘ στην οδό Πλατεία Αριστοτέλους 4, η τωρινή διοίκηση υπογράμμισε τη δυνατότητα ψήφου που δίνεται σε ιατρούς του εξωτερικού, αλλά και σε ιατρούς με επαγγελματικές υποχρεώσεις να ψηφίσουν στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

Όπως γνωστοποιήθηκε, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του ΑΠΘ θα προσφέρει το εργαλείο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «ΖΕΥΣ» για τη διαδικασία, το οποίο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα ελληνικά πανεπιστήμια κι άλλους φορείς.

«Θα αξιοποιήσουμε σύστημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατ΄επανάληψη με επιτυχία άλλες 50 φορές από το ΑΠΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Έτσι συνάδελφοι που βρίσκονται στο εξωτερικό θα συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΙΣΘ ενώ ανάμεσα στους υποψήφιους είναι και συνάδελφοι που βρίσκονται στην Αγγλία, Γερμανία και Βέλγιο και για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να εκλεγούν στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης -σε θεσμικό επίπεδο- ήταν επίμονες και μακροχρόνιες και καταφέραμε να αλλάξουμε τους νομοθετικούς περιορισμούς (παρ. 4, άρθρο 307, Ν. 4512/2018) και να έχουμε τη δυνατότητα σήμερα και της ηλεκτρονικής ψήφου».

Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής από τα μέλη του ΙΣΘ που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν, τα 4/5 θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ηλεκτρονικά και το 1/5 στην κάλπη (στα γραφεία του συλλόγου), ενώ εξήγησε ότι τις ημέρες των εκλογών (21-22 Οκτωβρίου) θα αποσταλεί στους ψηφοφόρους σχετικό link με 16ψήφιο κωδικό.

Τέλος, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Χατζηδημητρίου έκανε λόγο για «πρωτοπορία - κατάκτηση του ΙΣΘ, που εξυπηρετεί όλους τους συναδέλφους».