Skip to main content

Και με POS πλέον οι συναλλαγές στα ταμεία του δήμου Θερμαϊκού

Στόχος μεταξύ άλλων είναι η είσπραξη των οφειλών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (POS) για τη διευκόλυνση των δημοτών.

Νέα εποχή στις συναλλαγές των πολιτών με την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού έχει εγκαινιάσει η εγκατάσταση τερματικών υποδοχής καρτών (POS) στη Διεύθυνση της Υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκε με τις ενέργειες της αρμόδιας Αντιδημάρχου, κ. Κατερίνας Χατζηχριστοφή.

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πληρωμών στον δήμο Θερμαϊκού ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες, αφού ξεπεράστηκαν ζητήματα ταμειακής διαχείρισης σχετιζόμενα με τις παρακρατήσεις προμήθειας από τις τράπεζες, μετά από ενέργειες της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος, σημιεώνει ανακοίνωση του δήμου, η είσπραξη οφειλών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (POS) για τη διευκόλυνση των δημοτών και ο περιορισμός έως και η κατάργηση της χρήσης και διακίνησης μετρητών για την καταβολή στα ταμεία του Δήμου παράβολων για άδειες καταστημάτων, τελών νεκροταφείων, διαφημίσεων, τελών επί ακαθαρίστων εσόδων, ΤΑΠ, εισφορών κλπ.

Με την αξιοποίηση των POS, ένα ακόμα βήμα πραγματοποιείται προς την κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα οποία επιζητείται η απόλυτη συνέπεια με την εισαγωγή ψηφιακών υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών. Κάτι που επιτυγχάνει έναν ουσιαστικό και προς όφελος των πολιτών εκσυγχρονισμό του Δήμου Θερμαϊκού.