Skip to main content

Και με τη βούλα μεγαλομέτοχος του ΟΛΘ ο Σαββίδης - Προχωρά σε δημόσια πρόταση

Πλέον η εταιρεία Belterra κατέστη υπόχρεη για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης, καθώς υπερέβη το κρίσιμο όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου

Η Belterra Investments, που ανήκει στην οικογένεια Ιβάν Σαββίδη, απέκτησε το 100% της εταιρείας Melbery και έγινε ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67%. Έτσι, η εταιρεία Belterra απέκτησε έμμεσα ποσοστό 67% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ Α.Ε. και κατέστη υπόχρεη για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης, καθώς υπερέβη το κρίσιμο όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Διαβάστε: Κυρίαρχος με τη βούλα στον ΟΛΘ ο Σαββίδης - Εγκρίθηκε η εξαγορά της Melbery

Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΘ ΑΕ, σε ενημέρωση που έλαβε σήμερα από τον μέτοχό της SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKISEGT (SEGT), η εταιρεία Belterra Investments, με έδρα την Κύπρο, προχώρησε στην απόκτηση από την εταιρία Helanor του εναπομείναντος 70% των μετοχών της εταιρίας Melbery, με έδρα την Κύπρο, σε εκτέλεση του από 1/2/2021 Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της Belterra και της Helanor.

Πριν το παραπάνω συμφωνητικό η Belterra κατείχε αμετάβλητα από την 23/3/2018, ημερομηνία της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΘ Α.Ε., έως σήμερα, το 30% των μετοχών της Melbery, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 66,67% της SEGT, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην SEGT συμμετέχει επίσης με το εναπομείναν 33,33%, αμετάβλητα από την 23/3/2018 έως σήμερα, η Terminal Link Grèce SAS, η οποία ανήκει κατά 100% στην Terminal Link SAS.

Αναφέρεται εκ νέου πως η Αγοράστρια Belterra, η Πωλήτρια Helanor και η Melbery δεν κατέχουν, ούτε κατείχαν άμεσα μετοχές της ΟΛΘ Α.Ε. καθώς και ότι η Belterra έχει ελέγχοντα τελικό δικαιούχο (Ultimate Βeneficial Owner) τον κ. Νίκο Σαββίδη.

Η Δημόσια Πρόταση θα ανακοινωθεί προσεχώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα οριζόμενα στον Ν. 3461/2006, ενώ η Αγοράστρια Belterra, με βάση ενημέρωση στην οποία προέβη προς την Διοίκηση της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε., αναφέρει πως δεν έχει πρόθεση εξόδου της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο Αθηνών.