Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΟΥ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Πέντε μοναχοί νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε δέκα μέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου - Όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού μέσα σε δέκα μέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

Ο π.Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου νικημένος από επιπλοκές του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελλιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορωνοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ