Skip to main content

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ:Λύση στο Σκοπιανό με ενοποίηση των αντιεθνικιστικών δυνάμεων

Η συγκυρία σήμερα είναι ευνοϊκή και δίνει δυνατότητες για λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αναφέρει το κόμμα.

«Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιας ισχυρής αριστερής δύναμης στην κυβέρνηση, επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός νέου εθνικού σχεδίου, προσαρμοσμένου στις πραγματικότητες του 21ου αιώνα, που θα ενοποιεί όλες τις υπαρκτές, αντιεθνικιστικές δυνάμεις που τέμνουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα», αναφέρει στο κείμενο της απόφασής της για τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Επιτροπή αναφέρει πως «η Ελλάδα έχει πλέον μετατραπεί από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης». «Η συγκυρία σήμερα είναι ευνοϊκή και δίνει δυνατότητες για λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, έναντι όλων, διότι μετά τις περιπέτειες που έχει περάσει η χώρα, μετά τον απομονωτισμό και την αβεβαιότητα που βίωσε και βιώνει η πΓΔΜ, κυριαρχούν δυνάμεις και στις δύο πλευρές με βούληση να λύσουν το ζήτημα», επισημαίνει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώπιον του ενδεχομένου επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν υπεύθυνα, ώστε να ηττηθεί και σε αυτό το πεδίο η πολιτική της αδιαλλαξίας που έχει οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο ετών, αποδυναμώνοντας τη θέση της χώρας μας διεθνώς», επισημαίνει η Επιτροπή.

Για την πορεία της οικονομίας, το κόμμα υποστηρίζει πως «εάν δεν υπήρχε η παρούσα κυβέρνηση, το τέλος των Μνημονίων, εάν επέρχονταν, δεν θα συνέβαινε με τους όρους που σήμερα επιτυγχάνουμε και σίγουρα δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνολική αναμέτρηση με το παρελθόν της χρεοκοπίας».

Για τα ΜΜΕ «Αυγή» και «Κόκκινο», η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αυτά «αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες», ωστόσο «η σοβαρή μείωση του οικονομικού και μισθολογικού κόστους είναι αναγκαία για την επιβίωση των μέσων».

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.